Koristekirsikkapuu

Hei puutarhaharrastaja!

Kiinnostaisiko sinua puutarhamatkat Suomessa tai ulkomailla? Innostutko asiantuntijaluennoista tai puutarha-aiheisista kursseista? Haluaisitko vaihtaa kokemuksia muiden puutarhaharrastajien kanssa ja nauttia yhdessä oppimisesta? Puutarhayhdistyksen toiminnassa on mahdollisuus kaikkeen tähän.

Monipuolinen puutarhaharrastus tarjoaa hienoja elämyksiä ja oppimisen kokemuksia monenlaisille ihmisille. Me puutarhayhdistyksessä haluamme tarjota sinulle mukavan yhteisön tukemaan oman puutarhaharrastuksen aloittamista tai syventämistä.

Tervetuloa tapahtumiimme tutustumaan puutarhayhdistyksen toimintaan!

Ajankohtaisia tapahtumia

“Pappeja, piruja, pyhimyksiä” Maarian kirkossa ma 13.2.2023 klo 18.00

"Pappeja, piruja, pyhimyksiä" -
draamallinen opastus Maarian kirkon keskiaikaiseen kuvamaailmaan
maanantaina 13.2.2023 klo 18.00.
Esittelijöinä Anita ja Pertti Pussinen

Lyhyt välähdys esityksestä löytyy oheisesta linkistä
https://www.youtube.com/watch?v=pIBLbhiyDhQ&ab_channel=Maarianseurakunta

Tervetuloa!

Ilmoittautumiset viimeistään 8.2.2023 mennessä Anu Lähdemäelle p.050 587 8967 tai anu.lahdemaki@gmail.com

 

 

 

Yhdistyksen toimintaa 2023

Yhdistyksen vuoden teemana on Iloista yhdessä oppimista.

Teeman mukaisesti panostamme erityisesti puutarhaluentojen ja -kurssien järjestämiseen. Lisäksi lisäämme puutarhaharrastajille kiinnostavaa ja innostavaa viestintää oman harrastamisen tueksi.

Yksi vuoden suurimmista uudistuksista on Lounais-Suomen Puutarhayhdistyksen päätös liittyä valtakunnalliseen jäsenkorttijärjestelmään. Jokainen meidän yhdistyksen jäsen tulee saamaan oman jäsenkortin mobiilisovellukseen tai vaihtoehtoisesti fyysisenä korttina. Jäsenkortin haltijat saavat valtakunnallisia etuja ja tarjouksia puutarha-alan yrityksiltä ja organisaatioilta. Jäsenkorttijärjestelmään liittyminen päivittää myös jäsenrekisterimme hallinnan. Tämä näkyy jäsenistölle mm. aktiivisempana ja monipuolisempana viestintänä ja omien jäsentietojen ja -maksujen hallintana.

Yhdistyksen vuosikokous järjestetään to 23.3. klo 18 Sipilän talolla ja siellä vahvistamme toimintasuunnitelman. Alla kuitenkin muutamia tärppejä tämän vuoden tapahtumista.

Osallistumme mm. seuraaviin tapahtumiin:

  • Piha ja Puutarha -messut 24.-26.3.2023
  • Ruissalon taimitapahtuma 21.5. klo 10-15
  • Livian avoimet ovet 27.5. Sipilässä klo 10-14
  • Livian kekritapahtuma syyskuussa

Lisäksi järjestämme askartelukurssin, joulujuhlan ja uutta näytemaa-projektia Sipilän talollekin suunnitellaan.

Pysy siis kuulolla, lisätietoa tapahtumista on tulossa pian!

Yhdistyksen vuosikokous to 23.3. klo 18

Vuosikokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat eli valitaan hallitus seuraavalle kaudelle, summataan menneen vuoden tapahtumia ja suunnitellaan tulevaa.

Paikalle kannattaa tulla erityisesti kuulemaan tämän vuoden tapahtumista! Luvassa on paljon innostavia mahdollisuuksia osallistua tapahtumiin ja päästä tapaamaan muita puutarhaharrastajia kokemusten vaihtamisen merkeissä. Myös tapahtumien järjestämiseen pääsee helposti mukaan, jos haluat olla aktiivisemmin mukana iloisessa porukassamme

Tarjoilujen järjestämiseksi toivomme ilmoittautumisia kokoukseen 21.3.2023 mennessä Anu Lähdemäelle p.050 587 8967 tai anu.lahdemaki@gmail.com. Ilmoitathan samalla mahdollisista allergioista tai erityisruokavalioista.
Vuoden ensimmäinen jäsenkirje lähetetään vuosikokouksen jälkeen. Jo ennen vuosikokousta tulemme tiedottamaan kevään tapahtumista sähköpostilla ja somessa. Kannattaa siis pysytellä kuulolla :)

Yhdessä oppimista puutarhatalolla

Sipilän talo on Lounais-Suomen Puutarhayhdistyksen ja Aura Trädgårdsvänner rf:n omistama yhdistystalo. Talo sijaitse maaseutuopisto Livian alueella Kaarinassa.

Ahkera talkooporukka on jo lähes vuosikymmenen ajan kunnostanut taloa ja iloksemme talo tarjoaa nyt upeat puitteet erilaisten puutarha-aiheisten tapahtumien järjestämiseen.

Suurin osa puutarhayhdistyksen tapahtumista, luennoista ja kursseista järjestetään Sipilän talolla.

Sipilän talon osoite on Tuorlan peltotie 23, Kaarina. Talolle pääsee kätevästi myös Föli-busseilla, lähin pysäkki on Hulkkio.

Lue tarkemmin työn lähtökohdista Sipilän talolla: Perinnetarha Sipilään

valikuva1

Puutarhayhdistyksen jäsenyys

Puutarhayhdistyksen jäsenenä pääset mukaan positiiviseen ja innostavaan puutarhaharrastajien porukkaan, joka kannustaa oman puutarhaharrastamisen aloittamiseen ja syventämiseen.

Jäsenenä saat tiedon mielenkiintoisista puutarha-aiheisista tapahtumista ensimmäisten joukossa ja osallistut tapahtumiimme muita edullisemmin.

Edullinen jäsenmaksu sisältää monia jäsenetuja, kuten Kotipuutarha -lehden kestotilauksen alennettuun hintaan.

valikuva2

Tietoa puutarhayhdistyksestä

Lounais-Suomen Puutarhayhdistys ry on vuonna 1910 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on puutarhaharrastamisen edistäminen.

Pitkä ja vaiherikas historia antaa hyvät valmiudet aktiivisen ja nykyaikaisen toiminnan järjestämiseen.

Olemme jatkuvasti uudistuva yhdistys, jonka toimintaa kehitetään jäsentemme toiveita kuunnellen.